Ambassade en Consulaten van België in Spanje
Home Consulaire diensten

Consulaire diensten

U kunt in de eerste plaats de webpagina van de FOD Buitenlandse Zaken raadplegen - Consulaire diensten.

Een consulaat-generaal of consulaat is eigenlijk een stukje België in het buitenland waar u terecht kunt voor verscheidene administratieve aangelegenheden. Waarschijnlijk denkt u daarbij vooral aan paspoorten. De consulaire afdeling heeft echter nog veel meer te bieden.

Afhankelijk van uw woonplaats, dient u zich tot een consulaat te wenden. Om te weten welke post (volgens het rechtsgebied) bevoegd is, klik hier om de interactieve kaart van de consulaten te kennen.

U kunt bij het consulaat eveneens terecht voor vragen over burgerlijke stand, huwelijk of nationaliteit, u kunt er akten van Belgische nationaliteit, enz... laten opstellen, levensbewijzen laten ondertekenen, handtekeningen laten wettigen. Ook uw gegevens van het Rijksregister worden er bijgehouden. Het consulaat levert ook identiteitskaarten af voor Belgen die in de consulaire registers zijn ingeschreven.

Belgen die naar Spanje verhuizen, kunnen bij het consulaat informatie over de noodzakelijke administratieve formaliteiten verkrijgen. Deze informatie werd samengevat in de Brochure Welkom in Spanje.

Consulaat Alicante Consulaat Barcelona Consulaat-Generaal Madrid Consulaat Tenerife

Om te weten tot welk consulaat u zich precies moet richten, bekijk de interactieve kaart