Verkiezingen

Op deze pagina komt u te weten hoe u kunt stemmen bij Belgische en Europese verkiezingen.

  1. Laatst bijgewerkt op

Belgische en Europese verkiezingen 

Belgische burgers met woonplaats in het buitenland kunnen via het consulaat deelnemen aan de Belgische federale verkiezingen. 

Aan de Belgische gemeenteraadsverkiezingen en de Belgische regionale verkiezingen kunnen de Belgen in het buitenland niet deelnemen. 

Voor de Europese verkiezingen hebben Belgen binnen de EU de keuze om ofwel lokaal deel te nemen ofwel via het consulaat. 

Om via het consulaat te stemmen (federaal of Europees) dient men zich op voorhand te registreren als kiezer en hierbij kan men kiezen uit vijf stemwijzen en dient men tevens een gemeente van aanhechting te kiezen. Indien men zich reeds had ingeschreven voor de verkiezingen van mei 2019 blijft deze inschrijving geldig zolang men ingeschreven blijft bij hetzelfde consulaat. 

U vindt de formulieren om u in te schrijven alsook uitgebreide informatie over de organisatie van de Belgische verkiezingen in het buitenland op deze pagina

Brochure "Welkom in Spanje"

"Welkom in Spanje" is een brochure gericht aan landgenoten die naar Spanje komen.


Meer consulaire informatie

Algemene teksten over consulaire diensten voor Belgen in het buitenland vindt u op de website van de FOD Buitenlandse Zaken