COVID-19

Algemene informatie over COVID-19 voor wie naar Spanje of België reist.

  1. Laatst bijgewerkt op
  1. Reizen van België naar Spanje
  2. Reizen van Spanje naar België
  3. Coronamaatregelen in Spanje
  4. Coronamaatregelen in België
  5. FAQ COVID-19

 

1. Reizen van België naar Spanje

Alle voorwaarden om Spanje binnen te mogen vindt u terug op de website van het Ministerie van Volksgezondheid van Spanje

Er bestaan geen restricties meer om te reizen van België naar Spanje; het is niet verplicht een controleformulier in te vullen noch een certificaat of testresultaat voor te leggen.

Meer informatie om te reizen van België naar Spanje vindt u in het reisadvies voor Spanje van de FOD Buitenlandse Zaken.

 

2. Reizen van Spanje naar België 

U vindt alle informatie over reizen naar België op www.info-coronavirus.be/nl/reizen/

Er bestaan geen restricties meer om te reizen van Spanje naar België; het is niet verplicht een controleformulier in te vullen noch een certificaat of testresultaat voor te leggen.

Opgelet! Indien u door Frankrijk rijdt, gelieve dan ook het reisadvies voor Frankrijk te raadplegen.


3. Coronamaatregelen in Spanje

Informatie over de huidige coronamaatregelen in Spanje vindt u in het reisadvies voor Spanje van de FOD Buitenlandse Zaken, dat regelmatig wordt geüpdatet.

 

4. Coronamaatregelen in België

De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu heeft een site gewijd aan het coronavirus online gezet: www.info-coronavirus.be/nl. Daarop kan u alle geldende maatregelen in België raadplegen.

 

5. FAQ COVID-19

Ik reis van Spanje naar België. Moet ik formulieren invullen en tests doen? Neen. Om Frankrijk door te rijden: zie reisadvies voor Frankrijk

Ik reis van België naar Spanje. Moet ik formulieren invullen en tests doen? Neen. Om Frankrijk door te rijden: zie reisadvies voor Frankrijk

Ik reis van een land buiten het Schengengebied naar een ander land met tussenstop in een Spaanse luchthaven. Moet ik een Europees Digitaal COVID-Certificaat of andere negatieve covidtest, vaccinatiecertificaat of herstelcertificaat kunnen voorleggen aan de Spaanse politie? Neen.

Mag ik als Belg vrij Andorra binnen en buiten? Ja, als u vanuit een land van de Schengenzone afreist naar Andorra.

Wanneer is het dragen van een mondmasker verplicht in Spanje? Zie het reisadvies voor Spanje van de FOD Buitenlandse Zaken.