Ambassade en Consulaten van België in Spanje

België in Spanje

       

Alle informatie, foto's en video's op onze Facebookpagina en op Flickr, volg ons!

Aanslagen in Barcelona en Cambrils

Belgen ongerust over landgenoten in Barcelona: 02 501 81 11

De nooddiensten van Catalonië hebben telefoonnrs. ter beschikking gesteld

- familieleden van slachtoffers: +34 900 400 012.

- inlichtingen over de aanslag in Barcelona: +34 932 142 124

Voor contacteren van het Consulaat van België in Barcelona : +34 934 677 080

Meer info bij Mossos de Esquadra van Catalonië (Politie): http://mossos.gencat.cat/ca/inici/

******* 

U bent een Belg die onlangs naar Spanje is verhuisd en u wilt zich inschrijven op een van onze consulaten? U reist als toerist door Spanje en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website houdt u ook op de hoogte van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Spanje gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

  

Registratiewebsite TravellersOnline bestaat 1 jaar. Op travellersonline.diplomatie.be kunnen Belgen hun reis- en persoonsgegevens en de gegevens van een contactpersoon in België invullen. Breekt in het bestemmingsland een crisis uit - door bijvoorbeeld een natuurramp, een aanslag of een ongeval - dan kan Buitenlandse Zaken sneller contact opnemen met de reizigers en met hun familie in België om ze beter te helpen..
 

Nieuws

21 aug

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders laat weten dat ons land een slachtofferidentificatieteam (DVI) van de federale politie naar Sierra Leone stuurt om mee te helpen bij de identificatie van de mensen die vorige week zijn omgekomen bij de overstromingen en aardverschuivingen. Bij die ramp vielen meer dan 400 slachtoffers. Het Belgische identificatieteam zal worden bijgestaan door een consulaire medewerker van Buitenlandse Zaken.

17 aug

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is blij dat de drie personen die vastzaten in Marokko na een incident in een hotel zijn kunnen terugkeren naar hun familie in België.

16 aug

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is geschokt door het leed dat de dramatische overstromingen en aardverschuiving afgelopen maandag in Sierra Leone hebben aangericht, vooral in de hoofdstad Freetown.

14 aug

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders veroordeelt de bloedige aanval die gisteravond in Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso, plaatsvond en meerdere slachtoffers maakte. Zijn gedachten zijn bij de families en vrienden van de slachtoffers. Hij betuigt ook zijn medeleven aan de Burkinese regering en het Burkinese volk.

09 aug

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft een open brief ontvangen waarin België wordt gevraagd zich aan te sluiten bij de Franse overheid om de Franse student Loup Bureau zijn opleiding in België in de beste omstandigheden te laten afmaken.