Ambassade en Consulaten van België in Spanje

België in Spanje


 

       

Alle informatie, foto's en video's op onze Facebookpagina en op Flickr, volg ons!
 

Opgelet

Op Belgische feestdagen hebben de consulaire posten geen toegang tot het Rijksregister en kunnen bijgevolg geen identiteitskaarten geactiveerd en afgeleverd worden. Het is aangeraden uw consulaat telefonisch te contacteren voordat u persoonlijk komt.

 
U bent een Belg die onlangs naar Spanje is verhuisd en u wilt zich inschrijven op een van onze consulaten? U reist als toerist door Spanje en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website houdt u ook op de hoogte van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Spanje gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

  

Registratiewebsite TravellersOnline bestaat 1 jaar. Op travellersonline.diplomatie.be kunnen Belgen hun reis- en persoonsgegevens en de gegevens van een contactpersoon in België invullen. Breekt in het bestemmingsland een crisis uit - door bijvoorbeeld een natuurramp, een aanslag of een ongeval - dan kan Buitenlandse Zaken sneller contact opnemen met de reizigers en met hun familie in België om ze beter te helpen..
 

Nieuws

27 jun

Precies 20 jaar geleden, van 24 tot 27 juni 1997, vond in Brussel de Internationale Conferentie over Antipersoonsmijnen plaats. 97 staten ondertekenden toen de Verklaring van Brussel. Ze steunden een volledig verbod op het gebruik, de opslag, de productie en de overdracht van antipersoonsmijnen. Ze verbonden zich ertoe de mijnen te vernietigen en internationaal samen te werken en bijstand te verlenen voor ontmijning in getroffen landen. België pleitte er toen al voor dat slachtofferhulp een essentieel onderdeel zou vormen van de strijd tegen antipersoonsmijnen.

27 jun

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag David Beasley ontvangen, de nieuwe Uitvoerend Directeur van het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP). Het WFP is in volume de tweede belangrijkste multilaterale partnerorganisatie van de Belgische humanitaire hulp. In 2016 droeg België meer dan 25 miljoen euro bij aan WFP-projecten waarmee bijna acht miljoen mensen in acht landen werden ondersteund.

26 jun

Er bestaat geen uitgekiende gedragscode voor duurzaam reizen. Veel hangt af van de context, maar hoe dan ook staat respect voor mens en natuur voorop. We geven je alvast 17 tips die je op weg helpen.

23 jun

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden dat de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties vandaag een resolutie heeft goedgekeurd over de mensenrechtensituatie in Kasai in de Democratische Republiek Congo (DRC). Hij is tevreden over de inspanningen van hoog commissaris Zeid en de Europese Unie om via een consensustekst stappen vooruit te zetten in de mensenrechtenproblematiek. Hoewel ambitieuzere voorstellen van de EU helaas niet tot een consensus hebben geleid, wordt met de voorliggende tekst aanzienlijke vooruitgang geboekt.

23 jun

Toespraak van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo tijdens de 'Solidarity Summit on Refugees' (Kampala, Oeganda, 23/06/2017).