Ambassade en Consulaten van België in Spanje
Home Identiteitskaart (eID) per consulaat

Identiteitskaart (eID) per consulaat

 

Alicante Barcelona Madrid Tenerife

Klik op uw consulaat! 

Om te weten tot welk consulaat uw regio behoort, bekijk de interactieve kaart

 

Nieuwe Belgische identiteitskaart met vingerafdrukken

Alle door de EU-lidstaten afgegeven identiteitskaarten moeten volgens de Europese reglementering uiterlijk vanaf midden 2021 de vingerafdrukken van twee (wijs)vingers bevatten.

Alle Belgische gemeenten zijn eind 2020 al overgeschakeld naar nieuwe identiteitskaarten met vingerafdrukken. Komende weken volgen alle Belgische beroepsconsulaten.

Vanaf maandag 21 juni 2021 zal u voor een elektronische identiteitskaart (eID - 10 jaar geldig) of Kids-ID (als uw kind 6 jaar of ouder is) in persoon en op afspraak naar het Consulaat van België moeten komen.

Dat is nodig om een goede identificatie en een gelijkende foto te garanderen (die ter plaatse wordt genomen) en om (vanaf 12 jaar) uw vingerafdrukken af te nemen, zoals dat nu al voor een paspoort nodig is.

We zijn ons ervan bewust dat de aanvraag van een identiteitskaart daardoor meer inspanningen van u vergt. Maar enkel zo kunnen we de internationale erkenning van de Belgische identiteitskaart (in meer dan 50 landen) op peil houden. 

Goed om te weten:

  • Als u al een e-ID (of Kids-ID) heeft, blijft die geldig tot de vervaldatum
  • De verplaatsing naar het beroepsconsulaat zal niet nodig zijn voor de aanvragen voor een Kids-ID voor kinderen die nog geen 6 jaar oud zijn. 

Dank u voor uw begrip.