Ambassade en Consulaten van België in Spanje
Home Consulaten Consulaat in Alicante

Consulaat in Alicante

Het Consulaat in Alicante is bevoegd voor de provincies van Alicante, Almería, Castellón de la Plana, Granada, Málaga, Murcia en Valencia.


 

Om u beter ten dienste te staan heeft het Consulaat van België te Alicante de online afspraken ingevoerd voor de consulaire diensten aan het loket. Kies zelf de dag en het uur van uw afspraak en respecteer de afspraak die u gegeven wordt. Dit staat een adequate dienstverlening aan het loket toe.

Denk eraan dat het merendeel van de administratieve procedures ook per post geregeld kunnen worden.

Indien u zich persoonlijk wenst aan te bieden dan dient u een online afspraak te maken.

Let wel: Indien u meerdere zaken wenst aan te vragen, voor meerdere leden van uw familie, gelieve alle aanvragen te noteren.

(Bv. u wenst een paspoort (reispas) voor uzelf en op hetzelfde moment uw kind inschrijven en een paspoort (reispas) aanvragen voor hem. Gelieve op de eerste pagina de optie de selecteren "ik neem een afspraak voor iemand anders". Op de tweede pagina krijgt u vervolgens de optie zijn naam in te vullen. Bij het selecteren van de diensten, gelieve vervolgens "aanvraag reispas", "aanvraag reispas", "inschrijving" aan te duiden. Op deze manier heeft u een afspraak voor al uw aanvragen.)

 
Online afspraken Alicante

CORONAVIRUS

Adres en openingsuren

Sluitingsdagen

Wie is wie

Hier een eerste algemene informatie met onder meer: Wat kan en wat kan een consulaat niet voor u doen?

Opgelet! U kan geen eID, Kids-ID of biometrisch paspoort aanvragen bij ons consulaat zonder u eerst in te schrijven op het consulaat.

Algemene consulaire informatie voor Belgen in het buitenland vindt u op de website van de FOD Buitenlandse Zaken.