Ambassade en Consulaten van België in Spanje
Home Consulaten Consulaat in Alicante

Consulaat in Alicante

Het Consulaat in Alicante is bevoegd voor de provincies van Alicante, Almería, Castellón de la Plana, Granada, Málaga, Murcia en Valencia.


 

AFSPRAKEN TIJDENS COVID-PERIODE

Wij hechten veel belang aan de continuïteit van onze consulaire dienstverlening. Een afspraak nemen is noodzakelijk om u deze dienstverlening optimaal en op veilige wijze te kunnen blijven aanbieden  in de huidige context. U kan via onderstaande oranje knop een afspraak vastleggen.

Toch wensen we nog even erop te wijzen –gezien de omstandigheden- dat veel handelingen (inschrijvingen, aanvragen, attesten,…)  per post of per mail kunnen geregeld worden. Als u een geactiveerde eID hebt is het nu ook mogelijk om uw inschrijving zelf te doen via het programma e-consul (meer info vindt u hieronder bij ‘inschrijving ’).

Telefonisch blijven we elke werkdag bereikbaar van 9u tot 14u.

Het spreekt voor zich dat het personeel altijd beschikbaar is om onze landgenoten hulp te bieden bij noodgevallen (bijv. diefstal of verlies van een reisdocument, overlijden, ongeval, ...), zonder afspraak, tijdens de volgende openingsuren: maandag t/m vrijdag 9u - 13u30.

BELANGRIJK

-  Als u een afspraak hebt dient u op tijd (niet te vroeg/niet te laat) te komen en het bewijs van de afspraak (op papier of op de GSM) bij te hebben.

- Enkel de personen die een afspraak hebben worden toegelaten tot de wachtzaal van het Consulaat en niet als er nog andere mensen aanwezig zijn

- Mondmasker is verplicht

- Indien u meerdere zaken wenst aan te vragen, voor meerdere leden van uw familie dient u voor elke procedure per persoon een afspraak te nemen. (Als u wenst een reispas voor uzelf en een levensbewijs voor uw echtgenoot aan te vragen dan is de procedure als volgt: op de eerste pagina selecteert u de optie "ik neem een afspraak voor iemand anders". Op de tweede pagina krijgt u vervolgens de optie zijn naam ook in te vullen. Bij het selecteren van de diensten, gelieve vervolgens "aanvraag reispas", "levensbewijs" aan te duiden.

 
Online afspraken Alicante

CORONAVIRUS

Adres en openingsuren

Sluitingsdagen

Wie is wie

Hier een eerste algemene informatie met onder meer: Wat kan en wat kan een consulaat niet voor u doen?

Opgelet! U kan geen eID, Kids-ID of biometrisch paspoort aanvragen bij ons consulaat zonder u eerst in te schrijven op het consulaat.

Algemene consulaire informatie voor Belgen in het buitenland vindt u op de website van de FOD Buitenlandse Zaken.