Ambassade en Consulaten van België in Spanje
Home Wat kan een consulaat voor mij doen? Diensten in Spanje Madrid Visum en beroepskaart - enkel in Madrid

Visum en beroepskaart - enkel in Madrid

1. Visum

Voor meer informatie betreffende de mogelijkheid om een visum aan te vragen et de na te volgen werkwijze, gelieve ons het formulier hieronder ingevuld terug te sturen.

Opgelet: enkel volledig ingevulde formulieren zullen worden behandeld.

Vergeet niet uw e-mailadres te vermelden zodat we u kunnen antwoorden.

OPGELET: er wordt geen informatie verschaft per telefoon of aan het loket, enkel en alleen per e-mail (madrid@diplobel.fed.be).

Implementatie van biometrische visa vanaf 20 november 2015

Vanaf 20 november 2015 moeten alle aanvragers van een Schengenvisum zich persoonlijk aanbieden om hun biometrische gegevens te laten registreren.

Visumaanvragen zullen veel sneller verwerkt worden door het gebruik van biometrische kenmerken (vingerafdrukken en een digitale foto). Daardoor kunnen visumhouders sneller worden geïdentificeerd en kan identiteitsdiefstal worden bestreden.

De procedure voor het afnemen van vingerafdrukken is eenvoudig, snel en discreet. De aanvrager hoeft slechts zijn of haar vingers op een digitale vingerscanner te plaatsen. Wanneer binnen vijf jaar een nieuw visum wordt aangevraagd, zijn nieuwe vingerafdrukken niet nodig: deze worden overgenomen van de eerdere aanvraag die in het Visa Information System (VIS) is opgenomen. Na vijf jaar worden de vingerafdrukken uit het systeem verwijderd.

Als een visumhouder aan de buitengrens komt, controleren de grenswachten van de Schengenstaten door middel van het VIS zijn of haar identiteit en de echtheid van het visum. Dit helpt visumfraude te voorkomen doordat snel, veilig en betrouwbaar biometrische controles kunnen plaatsvinden. Bonafide aanvragers, de overgrote meerderheid van de reizigers, kunnen de procedure daardoor sneller doorlopen.

 

2. Beroepskaart

Voor meer informatie betreffende de mogelijkheid om beroepskaart voor zelfstandige aan te vragen et de na te volgen werkwijze, gelieve ons het formulier hieronder ingevuld terug te sturen.

Opgelet: enkel volledig ingevulde formulieren zullen behandeld worden.

Vergeet niet uw e-mailadres te vermelden zodat we u kunnen antwoorden.

OPGELET: er wordt geen informatie verschaft per telefoon of aan het loket, enkel en alleen per e-mail (madrid@diplobel.fed.be).