Ambassade en Consulaten van België in Spanje
Home Wat kan een consulaat voor mij doen? Diensten in Spanje Alicante Verlies of diefstal van uw documenten, kredietkaarten of baar geld - Alicante

Verlies of diefstal van uw documenten, kredietkaarten of baar geld - Alicante

Het eerste wat u moet doen is een aangifte doen van verlies of diefstal (naargelang het geval) in het dichtbijzijnde politiekantoor.

U kunt ook een aangifte van verlies of diefstal doen op de twee volgende manieren:

  • per telefoon op het nr. 902.102.112 (bijstand in het Engels, Frans, Duits en Italiaans). U kunt dan uw politieattest afhalen nog dezelfde dag in het dichtsbijzijnde politiekantoor.
  • via internet: www.policia.es, in dit geval kunt u het politieattest afhalen op het dichtsbijzijnde politiekantoor de dag nadien.

In het geval dat u moet reizen, gelieve dan contact te nemen met het consulaat.

Voor verdere informatie, raadpleeg de pagina van het Ministerio del Interior: www.mir.es en www.policia.es/denunweb/den_tel_in.html.

OPGELET

Paspoorten en identiteitskaarten waarvan door de houders aangifte van verlies of diefstal werd gedaan, mogen in geen geval herbruikt worden als ze teruggevonden worden. Die documenten worden inderdaad internationaal geseind en de houders lopen het risico moeilijkheden te krijgen wanneer ze reizen. Laat het teruggevonden document vernietigen bij de Belgische gemeente waar u bent ingeschreven of bij het dichtstbijzijnde Consulaat!